کوچینگ VS منتورینگ

کوچینگ چیست؟
هدف کوچینگ، بهبود و دستیابی به بهترین عملکرد شغلی است. کوچینگ بر مهارت ها و اهداف خاص تمرکز دارد، اگرچه ممکن است بر ویژگی های فردی مانند روابط اجتماعی یا اعتماد به نفس نیز تأثیر بگذارد. این فرآیند معمولاً برای مدت زمان مشخصی ادامه می یابد و یا مبنای یک سبک مدیریتی را شکل داده و بطور مداوم ادامه می یابد.
اگرچه بین متخصصان کوچینگ توافقی برای تعریف دقیق آن وجود ندارد، اما بطور کلی سازمان ها روی برخی ویژگی های آن توافق دارند:
- اساساً یک روش توسعه ی غیر مستقیم است.
- بر بهبود عملکرد و توسعه ی فرد متمرکز است.
- ویژگی های فردی ممکن است در نظر گرفته شود اما تأکید اصلی بر عملکرد در کار است.
- فعالیت های کوچینگ اهداف سازمانی و اهداف فردی را باهم در برمیگیرند.
- فرصتی را برای افراد فراهم می کند تا نقاط قوت و همچنین زمینه های توسعه خود را بهتر ارزیابی کنند.
- به مهارت نیاز دارد و باید توسط افرادی انجام شود که برای انجام آن آموزش دیده اند و می تواند توسط مدیران عملیاتی و سایر افرادی که برای آن آموزش دیده اند انجام شود.
منتورینگ چیست؟
منتورینگ در محل کار رابطه ای را توصیف می کند که در آن یک همکار با تجربه تر، دانش خود را برای حمایت از توسعه یک کارمند کم تجربه به اشتراک می گذارد. انجام این کار به مهارتهای پرسشگری، گوش دادن، شفافسازی و تغییر چارچوب نیاز دارد که با کوچینگ نیز مرتبط است.
یکی از تمایزات کلیدی منتورینگ این است که نسبت به کوچینگ طولانی تر است. در یک برنامه ی منتورینگ، بطور مثال ممکن است برای جانشین پروری، یک مدیر مالی منطقه ای توسط همتای خود در سطح گروه در یک دوره طولانی راهنمایی شود تا رویکردی مناسب برای برخورد با هیئت مدیره، ارائه به تحلیلگران و بودجه های چالش برانگیز دپارتمان ایجاد کند. روابط مربیگری زمانی بهترین نتیجه را دارد که فراتر از رویکرد دستوری یک همکار ارشد برای آموزش باشد و زمانی مؤثر واقع می شود که هر دو نفر از یکدیگر یاد بگیرند و رشد کنند.
یک رابطه ی منتورینگ مؤثر، فرصتی برای یادگیری برای منتور و منتی فراهم می کند تا به اشتراک گذاری اطلاعات و یادگیری بایکدیگر، بدون توجه به ویژگی های نسلی یا نقش سازمانی، تشویق شوند.
برنامه های کوچینگ و منتورینگ
هدف از بکارگیری برنامه های کوچینگ و منتورینگ در محل کار عبارت است از:
- کمک به مدیریت عملکرد
- آماده سازی و حمایت از افراد در جریان تغییر
- حمایت از یادگیری و توسعه خودراهبر
- به اشتراک گذاری منابع منتخب
اگرچه برنامه های کوچینگ و منتورینگ در سازمان ها گسترش یافته است، هنوز در مورد بهترین شیوه ی مدیریت و ارائه آن ها چالش هایی وجود دارد. اغلب در مورد اینکه هر کدام دقیقاً چه چیزی را شامل می شود و بهترین روش برای مدیریت ذینفعان در فرآیند سردرگمی هایی وجود دارد. معمولاً از مدیران عملیاتی انتظار می رود که در محیط کار به عنوان کوچ داخلی، به خوبی عمل کنند. کوچینگ همتایان، به ویژه توسط افرادی که بوسیله ی تخصصشان شناخته شده هستند نیز یک گزینه است.
منبع: CIPD (Chartered Institute of Personnel and Development)
درباره مهشید سیاه پوش
دانشجوی ارشد آموزش و بهسازی منابع انسانی دانشگاه شهید بهشتی و رتبه ی ۱۳ کنکور ارشد ۹۹
نوشته های بیشتر از مهشید سیاه پوش
دیدگاهتان را بنویسید